Casería de San José

Onze Casería

Casería de San José is de originele naam van dit gebouw in het dorp Los Concejos waar verschillende generaties van de familie Rodriguez geleefd hebben.

De huidige afstammelingen hebben ons, met veel plezier overigens hun verhalen toevertrouwd omtrent het dagelijkse leven nog er sprake was van de dam.

Temidden van verschillende hectares authenthieke landschappen biedt de Casa Rural haar gasten een grote ruimte aan, luxe, intimiteit en het gemak van de nabijgelegen oevers van het meer.

Deze oude andalousische boerderij is volledig gerestaureerd geweest met behulp van authentieke middelen en materialen die  kenmerkend zijn voor de traditionele architectuur en waarin comfort, ecologie en esthetiek in harmonie samenkomen.

Wij maken tevens gebruik van zonnepanelen (90m²), recupereren het regenwater en gebruiken één boiler op basis van olijfpitten. 

Zodoende respecteren we de natuur en dragen we een steentje bij tot een beter leefmilieu.

De zon van Iznájar zorgt ervoor dat alles veel klaarder lijkt en de schoonheid van deze plek wordt nog extra benadrukt door het contrast dat zich vormt tussen de witte Casería en de landschappen van rode aarde.

Naast de 6 kamers bieden we u tevens aan:

De grote woonkamer waar men zich kan terugtrekken om er een boek te lezen en musiek te beluisteren.

Men kan er ook genieten van een lekkere maaltijd aan de grote gastentafel.

Het terras waar men, nippend aan een verfrissend drankje het omringende landschap kan bewonderen, een geweldige zonsondergang beleven en vervolgens de sterren aanschouwen die als een taptijt gedrapeerd liggen in het duister van de nacht.

De grote en schaduwrijke patio met zijn eeuwenoude palmbomen en mélia is een prima plek om er het ontbijt te nemen en zomerse hapjes te nuttigen.

Het overdekte terras is ingericht als een zomers salon waar u de koelte kan opzoeken en diverse thee's kan degusteren.

Men geniet er bovendien van een ongeëvenaard uitzicht, een van de mooiste van de streek.

Het zwembab waarvan het water op een natuurlijke wijze wordt behandeld (zonder chloor) en het terras genieten van een geweldig uitzicht en worden de gehele dag gekoesterd door de zon.

(Gesloten van November tot April)

Haar mediterrane tuin -die trouwens bijna het hele jaar door in zonneschijn baadt- met haar palmbomen, appelsienbomen, olijfbomen, amandelbomen, ifs en vetplanten biedt plaats aan diverse plekjes waar u de stilte kan opzoeken van deze idyllische plek.

De Agua zaal (meer dan 50m²) is de ideale plek voor al uw evenementen, stages, ateliers of seminaries.